Programul Rabla pentru utilaje portuare

Programul Rabla pentru utilaje portuare ar moderniza porturile constănțene și ar sprijini industria de construcții navale

Senatorul Mircea Banias, a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Patronale Operatorul Portuar, dar și cu reprezentanți ai marilor companii de operare portuară din Portul Constanța. La întâlnire a fost prezent și directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Ioan Bălan.

Întâlnirea a avut drept scop o mai bună informare a senatorului în legătură cu problemele cu care se confruntă operatorii portuari în actuala perioadă de criză economică.

În acest context, operatorii portuari au salutat inițiativa senatorului Mircea Banias de a extinde Programul Rabla și la utilajele portuare, apreciind că o asemenea măsură ar fi foarte bine primită în porturile constănțene. Operatorii portuari au prezentat de asemenea idei concrete despre conținutul unui asemenea act normativ.

La rândul său, senatorul Mircea Banias a declarat că succesul Programului Rabla pentru autoturisme a inspirat deja extinderea programului pentru alte zone economice (cum ar fi agricultura, prin lansarea Programului Rabla pentru tractoare). El a spus că un astfel de program este un motor pentru modernizare și creștere economică, apreciind că un Program Rabla pentru utilaje portuare ar sprijini industria de construcții navale și ar contribui la modernizarea porturilor din județul Constanța.

“Porturile și turismul pe litoral sunt cei doi mari stâlpi de susținere economică a județului. Dacă vrem ca județul Constanța să se dezvolte, vom sprijini aceste domenii. Eu personal voi pleda pentru extinderea Programului Rabla către utilajele portuare, fiindcă avem argumente puternice în acest sens. România începe să iasă din criză, iar asemenea măsuri ar ajuta și mai mult”, a declarat Mircea BANIAS

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.