PRESĂ

 • Ziarul Replica Online

Banias: “Îi rog pe constănţeni să iasă la vot”

http://www.replicaonline.ro/banias-ii-rog-pe-constanteni-sa-iasa-la-vot-300534/

Mesajul lui Mircea Banias, candidat pe lista ALDE pentru Camera Deputaţilor:„Îi rog pe constănţeni să iasă la vot, să voteze oameni cu experienţă, proiecte, nu lozinci. Şi să conştientizeze că o dată la patru ani sunt foarte importanţi şi că împreună hotărâm viitorul acestei ţări”.

 • Ziarul Replica Online

Banias: Îi rog pe constănţeni să voteze oameni şi proiecte, nu lozinci. ALDE luptă pentru antreprenorii români

http://www.replicaonline.ro/banias-ii-rog-pe-constanteni-sa-voteze-oameni-si-proiecte-nu-lozinci-alde-lupta-pentru-antreprenorii-romani-300068/

După două mandate de senator, Mircea Banias face pasul spre Camera Deputaţilor. Este pe locul 1 pe lista de candidaţi ai ALDE Constanţa pentru Camera Deputaţilor, iar în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” a explicat ce părere are despre situaţia Portului Constanţa, care este viziunea partidului din care face parte cu privire la antreprenorii români, dar nu numai.

Reporter: Domnule Banias, candidaţi pentru un mandate de deputat. Nu mai doriţi la Senat, de ce această schimbare?

Mircea Banias: Am avut două mandate de senator şi cred că am suficientă experienţă încât să trec la nivelul următor, pentru că, cel ăuţin în momentul de faţă, în Parlamentul României cea mai importantă Cameră este Camera Deputaţilor; în jur de 80% din actele normative care ies din Parlament au ca şi Cameră decizională Camera Deputaţilor. Cea mai mare pondere şi importanţă o are Camera Deputaţilor şi cred că, în baza experienţei pe care am acumulat-o, pot să fac faţă cu succes unui post de deputat.

Rep.: Cu ce proiecte vă prezentaţi în faţa constănţenilor?

M.B.: Evident că sunt lucruri pe care mi le-am propus atât eu, cât şi partidul. Sunt unul dintre cei care au lucrat la programul de guvernare. Evident, fiecare a lucrat pe domeniul pe care se pricepe, pe care are expertiză. Eu, spre exemplu, din secţiunea de Transporturi am prezentat colegilor proiecte pentru Portul Constanţa, pentru Dunărea navigabilă. Sunt proiecte care, sper eu, să fie finanţate de la Uniunea Europeană, cu fonduri nerambursabile şi de coeziune. Asta nu înseamnă că nu am participat alături de ceilalţi colegi la alcătuirea întregului program de guvernare (al ALDE – n.r.) şi sunt domenii importante pentru care ne propunem să avem iniţiative: educaţia, sănătatea, lucruri care îi privesc în mod direct pe oameni, pe alegători.

Rep.: De ce ar trebui cetăţenii să voteze ALDE?

M.B.: Eu cred că nu putem să nu asociem imaginea partidului cu imaginea Guvernării Tăriceanu, care a fost o guvernare bună, a fost creştere economică, au fost investiţi. Fac o paranteză şi spun că în Portul Constanţa, investiâiile care au fost făcute – digul de larg, podul peste canal, sunt proiecte începute în timpul mandatului meu de director general şi, implicit, ale Guvernului Tăriceanu, care era în perioada respectivă la conducerea ţării. De asemenea, sunt argumente pentru care oamenii să voteze ALDE şi din punct de vedere al numelor cu care venim în faţa alegătorilor: avem foşti premieri, foşti miniştri, oameni cu vastă experienţă, care au condus domenii importante din România, şi pe care le-au condus bine. (…)

Rep.: Referitor la Portul Constanţa, portuarii doar ce au transmis un comunicat prin care protestează faţă de Fondul Proprietatea, care se opune investiţiilor…

M.B.: Fondul Proprietatea se opune pentru că are interesul ca profitul să fie cât mai mare şi, implicit, şi dividendele pentru investitorii de la Fondul Proprietatea. Sunt alte companii de la care ar putea să facă profit, Portul Constanţa este într-o competiţie cu alte porturi şi trebuie să se dezvolte, altfel pierde o poziţie importantă şi este depăşită de alte porturi concurente. Nu cred că este oportun pentru economia românească să piardă poziţia pe care o are Portul Constanţa. Până la urmă, am fost norocoşi, chiar şi din punct de vedere natural (…), chiar e păcat să pierdem trafic, pentru că asta înseamnă creştere economică, locuri de muncă, creştere economică pentru toţi constănţenii.

Rep.: În concluzie, cum vi se pare atitudinea guvernului faţă de Portul Constanţa?

M.B.: Cred că este o atitudine greşită, pentru că Portul Constanţa are nevoie de investiţi, să se dezvolte. Portul Constanţa este al întregii ţări. Pe aici se exportă bunurile care se fac în România, pe aici se importă bunurile care se fac pentru noi şi ţările din jur. (…)

Rep.: În încheiere, un mesaj pentru constănţeni.

M.B.: Eu îi rog pe constănţeni să voteze oameni şi proiecte, nu lozinci, pentru că în ultima perioadă am asistat la partide înfiinţate recent, care promovează lozinci, însă nu au nici un proiect pentru constănţeni. Noi avem un program de guvernare foarte consistent care prevede, printre altele, crearea unui fond pentru investiţii, în afară de banii europeni. Se luptă pentru antreprenorii români, care au fost vitregiţi în ultima perioadă, în comparaţie cu investitorii străini care au fost primiţi cu braţele deschise. Eu nu sunt împotriva investiţiilor străine, dar cred că investitorii români trebuie sprijiniţi în egală măsură pentru că, până la urmă, nu spun un lucru nou: cea mai mare parte a produsului intern brut e constituită din aportul companiilor româneşti. Străinii vin, angajează forţă de muncă ieftină, şi-şi repatriază profiturile în ţările de origine.

    • Ziarul Replica Online

„ALDE susţinte UDTTMR, UDTTMR votează ALDE”.

 

http://www.replicaonline.ro/udttmr-si-alde-oficial-impreuna-in-alegeri-297177/

Preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Mircea Banias, a precizat că până în momentul de faţă înţelegerea dintre cele două formaţiuni a funcţionat pe baza unui „gentelmen`s agreement”. „Sunt în măsură să am alături de mine colegi foarte valoroşi, care, fără îndoială, o să aducă un plus consistent partidului la alegerile parlamentare. Aşa cum bine ştiţi, partidul nostru, ALDE, este un partid tânăr, are puţin peste un an de zile, dar cu toate acestea, a reuşit o performanţă, din punctul meu de vedere, şi anume un scor peste pragul electoral la alegerile locale. Obiectivul nostru asumat este ca ALDE la numărarea voturilor să figureze pe a 3-a poziţie, la nivel naţional. Organizaţia s-a întărit considerabil prin venirea lui Valentin Vrabie la noi. Sunt extrem de bucuros că a hotărât să facă pasul către un partid şi a ales ALDE”, a punctat în deschiderea conferinţei Mircea Banias.

   •  Ziarul Replica Online

Candidatul USL pe Colegiul 4 Senat, Mircea Banias a stat de vorbă cu medicii din Constanţa

http://www.replicaonline.ro/mircea-banias-a-stat-de-vorba-cu-medicii-din-constanta-92735/

Candidatul USL pe Colegiul 4, Mircea Banias, s-a întâlnit miercuri seară, 5 decembrie a.c., cu un electorat format din medici şi doctori dinConstanţa. Întâlnirea a avut ca scop, pe de-o parte aflarea problemelor cu care se confruntă medicii constănţeni, iar pe cealaltă parte propuneri venite din partea medicilor care să ajungă în Parlament, dacă Mircea Banias ocupa un scaun de senator după alegerile care vor avea loc pe 9 decembrie. Candidatul USL a declarat că medicii parlamentari l-au rugat să afle nemulţumirile şi propunerile doctorilor din Constanţa şi a dat asigurări că, deşi nu se prea pricepe la acest domeniu, o să încerce pe cât de mult posibil să-i ajute. Medicii parlamentari ne-au rugat să discutăm cu dumneavoastră şi să preluăm propunerile pe care le aveţi şi nemulţumirile evident, pentru că ştiu că sunt foarte multe nemulţumiri. Vă asigur că atunci când simţiţi nevoia, eu am să vă stau oricând la dispoziţie, şi am să preiau lucrurile chiar dacă nu sunt un om care se pricepe la acest domeniu, am toată deschiderea pentru dumneavoastră, a declarat Mircea Banias.

 

   • Ziarul Replica Online

   Senatorul Mircea Banias, candidatul USL pe Colegiul 4:

   “Voi sprijini cartierul Palazu Mare cu amendamente la legea bugetului, pentru a obţine banii necesari lucrărilor din această zonă”

   http://www.replicaonline.ro/voi-sprijini-cartierul-palazu-mare-cu-amendamente-la-legea-bugetului-pentru-a-obtine-banii-necesari-lucrarilor-din-aceasta-zona-91942/

   Colegiul 4 Senat, pentru care luptă Mircea Banias, cuprinde colegiile pentru Camera Deputaţilor pe care îi avem drept candidaţi, din partea USL, pe Remus Cernea şi Mădălin Voicu. Curiozitatea ne-a împins să-l întrebăm pe senatorul Banias şi cum îşi vede el partenerii de tandem, dar şi de ce ar trebui cetăţenii să-i acorde încrederea pentru încă un mandat

   Reporter: Aţi spus, la un moment dat, că sunteţi într-o echipă, că vorbiţi despre proiecte comune. Dumneavoastră, pe colegiul pe care îl reprezentanţi, faceţi echipă cu Remus Cernea şi Mădălin Voicu. Ce ne puteţi spune despre ei? Cu ce au venit nou la Constanţa, cu ce idei?

   Mircea Banias: Fiecare are un domeniu de expertiză, ştim foarte bine căMădălin Voicu este un om de cultură, absolvent de Conservator. A promis că va sprijini şi va susţine cultura constănţeană, teatrele, muzeele, în măsura în care poate s-o facă, prin iniţiative legislative, prin găsirea de posibilităţi de finanţare. Cât priveşte pe Remus Cernea, el provine dintr-o mişcare ecologistă, Mişcarea Verzilor, e un tânăr preocupat de aceste chestiuni şi am văzut că, în toate discuţiile care le avem cu cetăţenii, promite că va face lobby pe lângă autorităţile locale pentru creşterea spaţiilor verzi, a parcurilor. USL-ul, în programul de guvernare, are un proiect care se numeşte Împădurim România. Acest lucru se poate face şi în oraşe, nu numai în mediul rural. În acest moment noi căutăm să identificăm zone în care pot fi plantaţi arbori. Deja am început un demers în acest sens, am avut mai multe acţiuni de plantare pomi în municipiul Constanţa şi vom continua. Încercăm să atragem cât mai mulţi cetăţeni, tineri, care să planteze un pom. Avem sprijinul Consiliului Judeţean, care ne pune la dispoziţie salcâmi. Ei au o pepinieră foarte mare, din care intenţionează să împădurească zone importante din judeţul Constanţa. Una din zonele în care am plantat deja pomi este zona Palazu Mare. Şi, dacă tot am adus în discuţie Palazu Mare, vreau să vă spun că este o zonă în care oamenii, deşi plătesc taxe şi impozite, ca orice constănţean, nu au aceleaşi beneficii – mă refer la starea drumurilor, la apă şi canalizare, la curent electric.

   Rep.: Care sunt planurile pentru această zonă, dacă tot aţi pomenit-o?

   M.B.: Există un amplu program al municipalităţii pentru această zonă, pe care îl vom sprijini cu amendamente la legea bugetului, pentru a obţine bani mai mulţi, pentru unui loc de joacă pentru copii, va fi amenajat acolo un club al pensionarilor. Dar, mai important, există un proiect cu finanţare europeană pentru alimentarea cu apă şi canalizare pentru tot cartierulPalazu Mare, el este în derulare. Sigur, nu poţi să asfaltezi o stradă, pentru ca apoi să vii să o spargi, să introduci canalizare. De aceea, cetăţenii au înţeles că trebuie să mai aibă răbdare. În orice caz, s-a început lucrul în acea zonă, o stradă a fost asfaltată, cu trotuare noi, cu borduri, iar acest lucru se va generaliza, iar într-un an de zile Palazu Mare va fi ca orice cartier din Constanţa, mai ales că, în ultima vreme, acest cartier a cunoscut şi o expansiune imobiliară – foarte mulţi constănţeni au ales să-şi ridice case aici.

   Rep.: Domnule Banias, pe scurt, de ce ar trebui să vă voteze constănţenii de pe colegiul dvs. pentru încă un mandat?

   M.B.: Pentru că, în acest moment, USL – şi nu vreau să fiu maliţios – este singura formaţiune politică ce poate să ofere ceva concret constănţenilor. Nu cred că PDL-ul mai poate promite ceva, având în vedere modul în care a guvernat această ţară. Nu mai vorbesc despre propuneri fantasmagorice ale altor formaţiuni politice, cu zeci de mii de euro promişi cetăţenilor. Nimeni nu crede că poate primi bani stând acasă. Banii sunt rezultatul muncii, iar fiecare trebuie să ştie că trebuie să muncească pentru a beneficia de venituri consistente. Fără îndoială, USL-ul nu i-a uitat pe cei cu nevoie, care câştigă mai puţin, care reprezintă cazuri sociale grave şi sunt câteva măsuri în programul de guvernare pe care aş putea să le amintesc: subvenţionarea medicamentelor pentru cei cu venituri sub o mie de lei, cu până la 90%, creşeterea salariului minim pe exonomie până în 2016, la 1.200 de lei şi multe alte lucruri pe care o formaţiune politică, cu o puternică componentă de stânga, trebuie să le aibă în vedere. De asemenea, se vorbeşte despre reduceri de impozite pentru cetăţenii cu venituri mai mici, în aşa fel încât toată lumea să îşi poată permite să plătească impozite, iar economia subterană sau din zona gri să se diminueze. Mai este un lucru care actualii şi, sper eu, viitorii guvernanţi, l-au promis: reducerea impozitului pe muncă, pentru a combate fenomenul muncii la negru.

   Rep.: Aşadar, acum vă identificaţi puternic cu echipa USL. Dar aţi fost membru PDL, preşedinte chiar al organizaţiei PDL Constanţa. Regretaţi acum?

   M.B.: N-am s-o fac niciodată şi nu regret nimic în general. Eu cred că, pentru constănţenii din colegiul meu, faptul că eu am plecat de la PDL, a fost un lucru bun. Asta pentru că n-am putut să stau pasiv şi să văd cu Boc nu ţine cont de nimeni şi ia decizii împotriva poporului român. Să nu uităm că eu am plecat din PDL în momentul în care PDL era la guvernare, nimeni nu credea că va fi scos de la guvernare până la alegerile din 9 decembrie şi, fără să îmi fac un titlu de glorie din acest lucru, este evident faptul că eu am modificat majoritatea la Senat după ce am demisionat din grupul PDL. La două zile Guvernul Boc a fost schimbat şi, împreună cu alţi colegi, am reuşit să dăm jos şi Guvernul Ungureanu, prin moţiunea de cenzură pe care am votat-o. Îmi aduc aminte că moţiunea de cenzură a trecut la 4 voturi diferenţă. Foarte rar în România după ’89 s-a întâmplat ca un guvern să fie dat jos prin moţiune de cenzură. Am fost un tip care a făcut ce i-a dictat conştiinţa.


  • Ziarul Replica Online

Senatorul Mircea Banias va planta 500 de copăcei în municipiul Constanţahttp://www.replicaonline.ro/senatorul-mircea-banias-va-planta-500-de-copacei-in-municipiul-constanta-91742/Senatorul Mircea Banias a continuat acţiunea de plantare copăcei în municipiu. Miercuri, 28 noiembrie, Banias s-a aflat în Tomis Nord. Reamintim că, în urmă cu câteva zile, Mircea Banias şi Remus Cernea, candidaţii USL la alegerile parlamentare din Colegiul 4 Senat, respectiv 9 Camera Deputaţilor, au iniţiat o campanie de extindere a spaţiilor verzi. Prima acţiune a avut loc în cartierul Palazu Mare, unde duminică au fost plantaţi aproximativ 50 de puieţi de arţar şi frasin. Alături de Mircea Banias şi Remus Cerneaau fost prezenţi susţinători ai acestora, precum şi locuitori din zona care au participat efectiv la această acţiune. Campania va continua în perioada următoare şi în alte cartiere din Colegiul 4 Senat, precum Casa de Cultură, Faleză Nord, Cireşica. Contribuţia la un mediu înconjurător mai sănătos se va realiza prin plantarea a aproximativ 500 de pomi.

 • Ziarul Observator

Mircea Banias: “Susţin înfiinţarea unei zone litorale cu facilităţi fiscale pentru turism”

http://observator.ro/175954/mircea-banias-sustin-infiintarea-unei-zone-litorale-cu-facilitati-fiscale-pentru-turism-175954.html

Senatorul Partidului Conservator, Mircea Banias, nu a avut deloc un mandat uşor. După mai multe scandaluri interne în P.D.L., formaţiunea sub numele căreia a fost ales parlamentar, sătul de nedreptăţile pe care democrat-liberalii de la centru le aplică cetăţenilor – salarii şi pensii tăiate, spitale închise şi un sistem educaţional cu grave probleme –, Mircea Banias a decis, la începutul acestui an, să-şi dea demisia din P.D.L. A ales Partidul Conservator, chiar dacă nu este un partid mare, şi a fost numit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene. Pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, senatorul Banias candidează pentru un nou mandat în Colegiul uninominal nr. 4, acolo unde şi în urmă cu patru ani a primit voturile de încredere pentru Parlament. Doi dintre contracandidaţii săi sunt foşti colegi de partid, însă pe Banias nu-l interesează cine sunt cei care vor acelaşi mandat de senator ca şi el şi spune că îşi propune ca în cel de-al doilea mandat să promoveze o lege potrivită pentru educaţie, să susţină proiectul privind preluarea de acţiuni a Portului Constanţa de către Municipalitate şi administraţia judeţeană, respectiv administraţiile locale unde există porturi la Marea Neagră. De asemenea, senatorul Banias precizează că va susţine şi proiectul propus de către primarul Constanţei, Radu Mazăre, privind înfiinţarea unei zone de litoral cu facilităţi zero pentru activităţile de turism.

Reporter : Pentru cei care, încă, nu vă cunosc, vă rog să vă prezentaţi?

Mircea Banias: Mă numesc Mircea Banias, am 46 de ani, sunt căsătorit şi am o fiică, elevă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“. Am absolvit Institutul de Marină în anul1988. Sunt senator în Colegiul uninominal nr. 4, circumscripţia Constanţa.

R.: Ce ne puteţi spune despre mandatul trecut?

M.B.: Eu cred că a fi parlamentar este o meserie ca oricare alta, cu particularităţile sale, fără îndoială. Cred, de asemenea, că primul mandat este un fel de stagiatură în care capeţi deprinderi şi, dacă ai şansa unui nou mandat, poţi deveni un parlamentar extrem de eficient. Este foarte important să provii, ca profesie, dintr-un mediu specific, unde ai performat şi unde rezultatele pot fi evaluate. Deşi nu se spune foarte des, plenurile reprezintă o mică parte din activitatea unui parlamentar. Este mult mai importantă activitatea din comisii. Potrivit pregătirii mele, am activat în actualul mandat în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, fiind secretarul acesteia. Cele mai multe iniţiative legislative, din care o parte au devenit legi, sunt legate de activitatea şi specificul acestei comisii.

R.: Cum descrieţi campania electorală desfăşurată până acum?

M.B.: Campania electorală a candidaţilor U.S.L. este o campanie unitară, mesajele sunt comune, lucru ce ne diferenţiază de ceilalţi candidaţi. Cele mai frecvente acţiuni constau în întâlniri cu locuitorii colegiului, însă am organizat şi vom mai organiza şi spectacole, la care sunt invitaţi toţi constănţenii.

R.: De departe, colegiul unde candidaţi pentru un nou mandat este cel mai disputat, contracandidaţi fiind doi dintre foştii colegi ai dumneavoastră din P.D.L., respectiv Maria Stavrositu şi Christian Gigi Chiru. Credeţi că este o strategie a democrat-liberalilor de a vă plăti cumva poliţele plecării din P.D.L. la începutul acestui an sau este doar o simplă coincidenţă?

M.B.: Mă îndoiesc de faptul că democrat-liberalii ar fi capabili să aibă o strategie pentru această campanie. De altfel, este foarte puţin important, din punctul meu de vedere, câţi candidaţi are P.D.L. sau cum s-o fi numind acum partidul care a făcut atât de mult rău ţării şi românilor. Constănţenii au de ales între U.S.L. şi ceilalţi, între Ponta şi Boc, între Antonescu şi Băsescu. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare şi discut aceste lucruri zilnic cu cetăţenii din Colegiul 4.

R.: Ce vă propuneţi pentru mandatul 2012 – 2016? Care sunt principalele proiecte pe care le vizaţi pentru cetăţenii din Colegiul uninominal nr. 4, în care candidaţi?

M.B.: Făcând parte dintr-o echipă, în mod firesc mi-am însuşit principalele prevederi ale programului de guvernare al U.S.L. Nu uit niciodată, însă, că sunt şi sper că voi fi senator de Constanţa şi că alegatorii mei au şi probleme specifice. Cred că actuala lege a educaţiei poate fi îmbunătăţită. Două modificări pe care le voi susţine, în acest sens, constau în depolitizarea unităţilor de învăţământ prin promovarea în funcţia de director a cadrelor didactice propuse de Consiliul profesoral şi a doua, în generalizarea programului „Şcoala după şcoală“, într-un parteneriat cu părinţii şi cu agenţi economici interesaţi. În domeniul economic, mă alătur colegilor mei, parlamentari U.S.L. de Constanţa, în demersul de înfiinţare a unei zone de fâşie litorală cu facilităţi fiscale pentru activităţi de turism, cazinouri etc., care să ducă la creşterea sezonului estival şi, implicit, la creşterea veniturilor din aceste domenii, cu implicaţii în viaţa constănţenilor, în principal prin crearea de noi locuri de muncă. Ca membru al unui partid de centru-dreapta, îmi doresc ca prin astfel de iniţiative să contribui la dezvoltarea mediului de afaceri.

R.: Din discuţiile pe care le purtaţi zilnic cu cetăţenii, care sunt problemele pe care aceştia le întâmpină şi cu ce soluţii veniţi şi mă refer aici la programul de guvernare propus de către reprezentanţii Uniunii Social Liberale?

M.B.: Pe lângă proiectele descrise mai sus vreau să asigur locuitorii din colegiul meu că voi susţine iniţiativele legislative de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al C.N. A.P.M. Constanţa de către Municipalitate, precum şi a pachetului majoritar de acţiuni al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu de către Consiliul Judeţean. Prin redirecţionarea profitului celor două societăţi către autorităţile publice locale, toţi cetăţenii municipiului şi ai judeţului Constanţa vor beneficia de facturi mai mici la utilităţi, precum şi de fonduri suplimentare pentru investiţii.

R.: Un mesaj pentru cetăţenii din colegiul în care candidaţi?

M.B.: Vreau să-i asigur pe toţi constănţenii din colegiul meu că îi vor reprezenta cu cinste şi cu bună credinţă în Senatul României şi îi invit să mă caute de câte ori au nevoie de sprijin sau când cred că pot promova idei ori proiecte pentru cartierul sau oraşul în care locuiesc şi faţă de care suntem atât de ataşaţi.

 

  • Ziarul Replica Online

  Banias şi Cernea au plantat pomi în cartierul Palazu Mare

  http://www.replicaonline.ro/banias-si-cernea-au-plantat-pomi-in-cartierul-palazu-mare-91276/

  Duminică, 25 noiembrie 2012, Mircea Banias şi Remus Cernea, candidatii USL la alegerile parlamentare din Colegiul 4 Senat, respectiv 9 Camera Deputaţilor, au iniţiat o campanie de extindere a spaţiilor verzi. Prima acţiune a avut loc în cartierul Palazu Mare unde au fost plantaţi aproximativ 50 de puieţi de arţar şi frasin. Alături de Mircea Banias şi Remus Cernea au fost prezenţi susţinători ai acestora, precum şi locuitori din zona care au participat efectiv la această acţiune. Campania va continua în perioada următoare şi în alte cartiere din Colegiul 4 Senat, precum Casa de Cultură, Faleză Nord, Cireşica. Contribuţia la un mediu înconjurător mai sănătos se va realiza prin plantarea a aproximativ 500 de pomi.

  Banias             şi Cernea au plantat pomi în cartierul Palazu Mare
  4.76 / 5  (263)

   

  Cernea şi Banias au trimis “săgeţi” în direcţia ARD

  USL continuă să-şi lanseze candidaţii oferind concerte: trupa Cargo a urcat pe scena Casei de Cultură

  http://www.replicaonline.ro/usl-continua-sa-si-lanseze-candidatii-oferind-concerte-trupa-cargo-a-urcat-pe-scena-casei-de-cultura-91138/

  Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa a găzduit sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, un concert incendiar marca Cargo, cu ocazia lansarii candidatului USL, Remus Cernea. Cu doar câteva minute înainte de a-şi lansa candidatura, consilierul de stat în cabinetul primului-ministru a vorbit şi despre trupa Cargo, declarând: Cargo este o trupă de muzică rock, cu care am crescut. Ascult această trupă de peste 20 de ani cu mare plăcere. Este una dintre tupele de top ale ţării. Ascult muzică rock şi clasică. Deşi iniţial ne-a rugat să nu vorbim despre politică, Remus Cernea nu s-a ferit să trimită câteva săgeţi spre tabăra adversă: Eforturile mele politice din ultimii ani sunt de a aduce aceasta perspectiva de promovare a temelor de mediu, care au fost mult prea mult timp neglijate în politica din România. Aştept de la următoarea guvernare, aştept şi voi pune umărul pentru o maximă responsabilitate, pentru schimbări făcute cu înţelepciune. Nu trebuie să vină cineva singur să spună Eu le ştiu pe toate, faceţi cum spun eu. Schimbarea nu trebuie impusă brutal, aşa cum a încercat Băsescu, a declarat Cernea, candidat pe Colegiul 9. Candidatul pentru încă un mandat de senator, Mircea Banias a felicitat decizia lui Remus Cernea de a organiza un concert cu trupa Cargo, declarând: Avem privilegiul şi mândria să urmărim un spectacol cu una dintre cele mai mari trupe ale acestei ţări, formaţia Cargo. Sunt convins că oamenii au multe nevoi, nevoi de materiale, de haine, de căldură. Mai au nevoie de cultură în mod deosebit, pentru că un popor fără cultură este un popor sărac. Chiar dacă vremurile sunt grele, eu vă invit să participaţi la cât mai multe acte de cultură, pe care oraşul nostru le găzduieşte. Pe scenă, înainte de concert, Mircea Banias a declarat: Am convingerea că guvernul USL a arătat deja că poate să facă ceva mai mult pentru această ţară. Despre mine vreau să vă spun doar câteva lucruri: când nu l-am mai suportat pe Boc, l-am dat jos, când nu am mai putut să văd că Ungureanu este un incompetent, am votat moţiunea de cenzură. Guvernul USL în 6 luni de zile a reuşit să repare câteva din nedreptăţile pe care cei dinaintea lor le-au făcut. Pe scenă, candidatul USL Remus Cernea, a preferat să nu vorbească despre politică. În tot discursul său, acesta a vorbit doar despre trupa Cargo. La eveniment au mai fost prezenţi şi parlamentarii Mădălin Voicu (candidat pe Colegiul 10) şi Eduard Martin (candidat pe Colegiul 6). Un alt amănunt: alături de candidaţii USL, pe scenă au fost prezente şi amazoanele lui Mazăre. În fine, după ce momentele politice au luat sfârşit, atmosfera a devenit cu adevărat incendiară pentru iubitorii trupei Cargo!

  Candidat din partea USL pentru încă un mandat,

  Senatorul Banias susţine programul after-school şi o “depolitizare reală” la nivelul unităţilor de învăţământ

  http://www.replicaonline.ro/senatorul-banias-sustine-programul-after-school-si-o-depolitizare-reala-la-nivelul-unitatilor-de-invatamant-91279/

  Senatorul Mircea Banias a părăsit PDL şi se află acum, din postura de lider al PC Constanţa, în echipa USL. Candidează pentru încă un mandat de senator şi se declară susţinător al mai multor proiecte iniţiate de administraţia publică locală condusă de primarul Radu Mazăre.

  Reporter: Domnule senator, cum s-a derulat până acum campania electorală şi ce aşteptări au oamenii de la dumneavoastră, cei cu care staţi de vorbă în această perioadă?

  Mircea Banias: Campania a decurs normal. Noi facem o campanie pe stradă, distribuim materiale de campanie, flyere, calendare, promoţionale, dar cel mai important este că stăm de vorbă cu oamenii. Am vorbit cu foarte mulţi oameni în ultima perioadă şi vă spun cinstit că majoritatea celor cu care stăm de vorbă sunt sătui de scandal, vor linişte, vor o viaţă normală şi vor să trăiască mai bine. E foarte greu să promiţi şi de regulă încercăm să nu promitem lucruri pe care nu le putem realiza. Dar, sunt chestiuni concrete care s-au rezolvat în ultima perioadă şi există speranţa că Guvernul USL îi va ajuta să trăiască un pic mai bine.

  Rep.: Şi care sunt principalele lor probleme?

  M.B.: Noi am făcut un sondaj, dar le ştiam problemele, pentru că sunt aceleaşi, ale tuturor românilor, dar am avut confirmarea şi prin această cercetare sociologică. Principala problemă cu care se confruntă constănţenii este cea a locurilor de muncă. Îi preocupă, în egală măsură, şi siguranţa cetăţeanului. În ordine, vin problemele legate de sistemul de sănătate, problemele din învăţământul românesc… Revenind la chestiunea cea mai arzătoare – aproape jumătate din cei chestionaţi au spus că sunt preocupaţi de locurile de muncă -, pot să spun că atragerea de fonduri europene este un aspect care ar putea genera locuri de muncă. Din păcate, în ultimii ani foarte multe din proiectele de infrastructură au fost blocate. Cele din Port, pe care le ştiu foarte bine, s-au blocat de aproape doi ani de zile şi, în ultimele luni, există speranţe că vor fi reluate: podul peste canal, digul de larg şi extinderea capacităţii feroviare – sunt toate proiecte cu finanţare europeană care, din diverse motive, au fost oprite, dar care, aşa cum spuneam, încep să se reia. Numai digul de larg, care este o investiţie de aproape 100 de milioane de euro înseamnă câteva sute de locuri de muncă pentru constănţeni. Mai sunt posibilităţi de creare de locuri de muncă prin dezvoltarea turismului, a infrastructurii de turism, şi, în acest sens, am văzut că Primăria Constanţa a început proiecte de reabilitare a Zonei Peninsulare, a falezei, creşterea potenţialului turistic, care, indirect, înseamnă noi locuri de muncă. Şi nu numai locuri de muncă sezoniere, aşa cum se întâmplă în staţiuni, în Mamaia. În Constanţa se poate face turism 12 luni pe an, ceea ce înseamnă venituri mai mari pentru constănţeni. În legătură cu sistemul de sănătate, şi aici sunt probleme, le ştie toată lumea: subfinanţarea sistemului, condiţii proaste în unităţile spitaliceşti, lipsa medicamentelor. Cred că, chiar dacă banii nu sunt mulţi, şi ştie toată lumea că într-o perioadă de criză e greu să suplimentezi fondurile, o mai bună gestionare a fondurilor poate însemna un plus în actul medical. Am văzut în ultimele zile poziţii ale ministrului Raed Arafat, o persoană extrem de competentă, care încearcă să schimbe ceva în acest sistem, în sistemul de achiziţii de medicamente, aparatură şi instrumente medicale, şi cred că printr-o mai bună gestionare a fondurilor se pot obţine beneficii pentru pacienţi.

  Rep.: Dar proiectele dumneavoastră, care le prezentaţi cetăţenilor, pentru viitorul mandat, care sunt? Pe scurt.

  M.B.: Sunt proiecte pe care le prezentăm toţi candidaţii USL, până la urmă suntem o echipă, iar ele se referă la chestiuni concrete pentru Constanţa. Vom susţine transferul acţiunilor Portului Constanţa către primăriile localităţilor în care portul activează. De asemenea, transferul acţiunilorAeroportului Mihail Kogălniceanu către Consiliul Judeţean. Mai este proiectul de lege privind instituirea facilităţilor fiscale către operatorii din turism, pe o zonă de fâşie litorală. Acestea sunt câteva proiecte mari pe care le vom susţine. Eu, personal, am anunţat că voi vota şi voi propune amendamente la Legea Educaţiei. Două lucruri concrete în legătură cu acest subiect sunt generalizarea programului after-school la nivel naţional. Există câteva tentative, din păcate, foarte puţine, şi vorbim din nou de lipsă de bani pentru această activitate. Cred că o soluţie foarte bună ar fi atragerea de agenţi economici, de parteneri, care printr-un parteneriat public-privat cu unităţile de învăţământ să investească în asemenea spaţii în care părinţii să-şi ştie copiii în siguranţă după orele de clasă. vorbim în acest caz despre tinerii care muncesc foarte mult şi care au o preocupare în plus, pentru că, după orele de curs, de la ora 12.00 de exemplu, copiii lor sunt nesupravegheaţi şi atunci trebuie rezolvată şi această problemă în aşa fel încât oamenii să stea liniştiţi la serviciu şi să îşi ia copiii cu lecţiile făcute, cu o masă la prânz, pe care copiii să o ia în aceste instituţii. Tot în legătură cu Legea Educaţiei, cred că ar fi foarte bine ca la nivelul instituţiilor şcolare să se producă o depolitizare reală, directorii de şcoli să fie propuşi de consiliile profesorale, şi nu de inspectoratele şcolare, aşa cum se întâmplă acum. Este o chestiune pe care am discutat-o cu colegii mei senatori din comisia pentru educaţie din Senat şi se bucură de susţinere. Voi fi unul dintre susţinătorii unei modificări în acest sens.

 • Ziarul Replica Online

Candidatul USL pe Colegiul 4 s-a întâlnit cu electoratul

Banias: “Vreau o nouă lege a sănătăţii, care să permită accesul tuturor la servicii medicale de calitate”

http://www.replicaonline.ro/banias-vreau-o-noua-lege-a-sanatatii-care-sa-permita-accesul-tuturor-la-servicii-medicale-de-calitate-90744/

Mircea Banias, candidatul pentru încă un mandat de senator s-a întâlnit miercuri cu alegătorii din Colegiul său. Acesta şi-a prezentat în faţa electoratului din Colegiul 4 Senat lista cu realizările mandatului pe care-l va încheia peste câteva săptămâni, dar şi programele cu care se va prezenta în Parlament, în următorii 4 ani.

Mircea Banias s-a întâlnit miercuri seară cu alegătorii din Piaţa Ovidiu, dar şi cu cei care locuiesc pe străzile Ştefan Cel Mare, Răscoalei 1907. Este o acţiune pe care o fac împreună cu colegii mei, încercăm să ne prezentăm constănţenilor programul şi ce dorim să facem. Sunt oameni care cunosc activitatea noastră, sunt oameni care nu o cunosc. Eu am făcut un pliant prin care îmi evidenţiez principalele realizări din mandatul pe care-l închei peste câteva zile şi ce-mi doresc să fac pentru mandatul următor, dacă-mi vor acorda încrederea. Problemele oamenilor sunt aceleaşi şi ţin de locuri de muncă, de viaţa de zi cu zi. Există încredere în USL şi în Guvernul USL, care va încerca să facă lucruri bune pentru ei după 9 decembrie, a declarat Mircea Banias. Politicianul vrea o altă lege a sănătăţii, a educaţiei şi este convins că aceste modificări vor avea loc dacă va ajunge la Senat. Vreau o nouă lege a sănătăţii, care să permită accesul tuturor la servicii medicale de calitate, trebuie modificată legea educaţiei, sunt chestiuni concrete la care insist să fie modificate. Fac parte dintr-o echipă, voi susţine proiectele administraţiei locale şi sunt convins că peste patru ani Constanţa va arăta mult mai bine, a conchis Mircea Banias

 • Ziarul Replica Online

Banias sprijină administraţia locală în demersul de preluare a pachetului majoritar al Portului Constanţa

http://www.replicaonline.ro/banias-sprijina-administratia-locala-in-demersul-de-preluare-a-pachetului-majoritar-al-portului-constanta-90431/

Senatorul Mircea Banias, candidat pentru încă un mandat de parlamentar în Colegiul 4, s-a întâlnit, ieri, cu alegătorii. Alături de echipa de campanie, Mircea Banias s-a aflat în Piaţa Griviţei, unde a discutat cu cetăţenii, ascultându-le problemele şi explicându-le unde a greşit fostul guvern. Spuneţi-mi ce plus valoare aţi adus dumneavoastră în mandatul de parlamentar şi vă votez, l-a provocat un pensionar pe Banias. Senatorul i-a explicat bătrânului ce s-a întâmplat în ultimii patru ani, că s-a împotrivit măsurilor de austeritate care au afectat pensionarii, şi i-a oferit acestuia date despre proiectele iniţiate în Parlament. Totodată, senatorul a declarat că va sprijini administraţia publică locală în vederea preluării pachetului majoritar al Portului Constanţa, întrucât banii care vor ajunge astfel către municipalitate vor fi dirijaţi către subvenţionarea preţului la gigacalorie.

 

 

Senatorul Banias, prezent la expoziţia dedicată Zilei Dobrogei, la Biblioteca Judeţeană

http://www.replicaonline.ro/senatorul-banias-prezent-la-expozitia-dedicata-zilei-dobrogei-la-biblioteca-judeteana-89732/


 Senatorul Banias, prezent la expoziţia dedicată Zilei Dobrogei, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană Ioan N. Roman a găzduit o expoziţie dedicată Zilei Dobrogei. Peste 30 de elevi au fost prezenţi la eveniment, dar şi senatorul Mircea BaniasDe la bun început Dobrogea a avut reprezentanţi în Parlamentul României şi mă mândresc de faptul că sunt unul dintre continuatorii primilor reprezentanţi ai Dobrogei în Parlamentul României. Am răspuns cu mare plăcere invitaţie gazdelor care au pregătit această expoziţie, a declarat Mircea BaniasPentru toţi dobrogenii, această zi ar trebui să fie un motiv de mândrie. Întotdeauna această provincie dintre Dunăre şi mare a însemnat foarte mult pentru România, şi din punct vedere economic, a spus Mircea Banias. Elevilor li s-a vorbit despre istoria Dobrogei şi cât de importanta este data de 14 noiembrie, care au avut ca rezultat reintegrarea Dobrogei la statul modern român

 

 

Proiectele Municipalităţii, susţinute de U.S.L.

http://observator.ro/172182/proiectele-municipalitatii-sustinute-de-u-s-l-172182.html

Senatorul Banias susţine vânzarea Cazinoului: “Tema aşa-zisului referendum, o capcană pentru cetăţeni pentru a mai câştiga voturi”

Mădălin Voicu: “Obligaţia mea este să găsesc soluţii pentru Constanţa. Nu promit, dar îmi asum lucruri!”

Remus Cernea va milita pentru o Constanţa verde

Chiar dacă întâlnirea cu presa au programat-o cu două zile înaintea primei zile de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, candidaţii U.S.L. pentru municipiul Constanţa, Mircea Banias (P.C.), Mădălin Voicu (P.S.D.) şi Remus Cernea (Alianţa Verzilor), au transmis mai multe mesaje cetăţenilor din municipiul Constanţa care vor vota în colegiile uninominale nr. 4 Senat şi C 9 şi C 10 Camera Deputaţilor, unde cei trei vor candida pentru Legislativul 2012 – 2016.

Cei trei au amintit câteva din problemele pe care le au constănţenii şi au spus că, în perioada următoare, vor discuta direct cu cei în cauză pentru a încerca, împreună, găsirea de soluţii. Printre priorităţi se regăsesc scăderea T.V.A. la alimentele de bază, susţinerea proiectelor de mediu, despre care Remus Cernea a ţinut să explice că propune mai multe programe pentru o „Constanţa verde“, dar şi susţinerea proiectelor Municipalităţii, despre care senatorul Banias spune că se adresează constănţenilor, iar obiectivul U.S.L. Constanţa ţine de îmbunătăţirea vieţii constănţenilor, chiar şi pe timp de criză. „A spus-o şi Radu Mazăre, primarul Constanţei, o gigacalorie mai ieftină înseamnă costuri mai mici pentru constănţeni şi noi avem la priorităţi acest proiect. De asemenea, ne interesează o lege prin care să trecem plajele la autorităţile locale, care le-ar gestiona corespunzător, dar şi Portul, către localităţile unde există port. Pe lângă acestea se află şi proiectele din zona peninsulară, pe care U.S.L. le susţine, la fel şi reabilitarea Cazinoului, inclusiv prin licitaţie internaţională în vederea repunerii lui în circuitul turistic“, a declarat Mircea Banias.

Întrebat cum apreciază comentariile potrivit cărora varianta organizării de licitaţie pentru lucrările de la Cazinou nu este cea mai fericită alegere, dar şi propunerea organizării unui referendum în acest sens, senatorul P.C. a răspuns: „Nu cred că va exista cineva care va veni, reabilitează Cazinoul şi pleacă cu el în spate, iar referendumul îl consider, în acest caz, o capcană pentru cetăţeni, pentru a mai câştiga iniţiatorii câteva voturi“.

La rândul său, Mădălin Voicu a susţinut ideea despre Cazino şi investiţia privată pentru reabilitarea lui şi a precizat că, în calitatea sa de om de cultură, are obligaţia să găsească soluţii pentru Constanţa. „Nu promit, dar îmi asum lucrurile. Nu cred că poate cineva să spună că vine peste noapte cineva să reabiliteze Cazinoul şi respectivul investitor fuge cu Cazinoul. Noi suntem defecţi la ideea de a fi parteneri; important e ce ne revine nouă şi nu este un lucru rău“, a spus Mădălin Voicu despre ideea primarului Radu Mazăre de a organiza o licitaţie internaţională pentru reabilitarea şi modernizarea Cazinoului. Imobilul a fost preluat de M.D.R.T. condus de către Elena Udrea şi nu s-a făcut nimic pentru clădirea-simbol a oraşului, aflată într-o stare avansată de degradare şi pentru care Gigi Chiru (P.D.L.), candidat pentru un post de senator pe S 4, vrea organizarea unui referendum în cadrul căruia constănţenii să decidă dacă poate fi vândut.

 

 

 • Ziarul Telegraf

USL Constanţa – campanie austeră, bazată pe proiecte

http://www.telegrafonline.ro/1352325600/articol/217457/usl_constanta__campanie_austera_bazata_pe_proiecte.html

Trei dintre candidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie, senatorul Mircea Banias, deputatul Mădălin Voicu şi fostul candidat la preşedinţie Remus Cernea îşi propun să promoveze în viitorul Parlament proiectele judeţului Constanţa, printre care transferul acţiunilor Portului Constanţa la administraţiile publice locale şi trecerea plajelor în administrarea administraţiilor locale

PROIECTE PENTRU CONSTANŢA Trei dintre candidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a PC, senatorul Mircea Banias, deputatul Mădălin Voicu şi fostul candidat la preşedinţie Remus Cernea (ambii PSD) au declarat, unanim, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aleşii social democraţi îşi doresc o campanie civilizată, care să se bazeze pe dialog cu cetăţenii. „Va fi o campanie austeră, pentru că este o perioadă austeră!“, a spus Mircea Banias, candidat în Colegiul 4 Senat. Candidat pentru un al doilea mandat, Banias a spus că, alături de colegii săi, doreşte să promoveze adoptarea unor legi cu mare impact la populaţie, printre acestea numărându-se reducerea TVA la alimente şi la produsele de bază, reducerea taxelor, impozitelor şi contribuţiilor sociale. El va milita în Parlament şi pentru promovarea proiectelor USL Constanţa, printre care se numără transferul acţiunilor Portului Constanţa la administraţiile publice locale din Constanţa, Mangalia, Agigea, Năvodari şi trecerea plajelor în administrarea administraţiilor locale. Banias a adăugat că, în cele şase luni de guvernare, USL a dovedit faptul că poate repara erorile guvernelor Boc şi Ungureanu.

MAI MULT VERDE La rândul său, proaspăt membru PSD, fostul lider al Verzilor Remus Cernea speră să câştige încrederea constănţenilor din Colegiul 9 Camera Deputaţilor cu proiectele pe teme de mediu. „Sunt convins că vom putea face mai multe lucruri bune pentru mediu, oameni şi animale. Temele de mediu sper să fie pe lista USL, aşa cum sunt împăduririle din judeţ ale Consiliului Judeţean Constanţa şi investiţiile în eoliene. România ar trebui să meargă către sursele regenerabile”, a spus Cernea

MAI MULTĂ CULTURĂ Nu în ultimul rând, actualul deputat de Giurgiu Mădălin Voicu, care candidează de această dată în Constanţa, în Colegiul 10, spune că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a găsi soluţii pentru proiectele culturale de la malul mării. „Nicio naţiune din lume nu poate trăi dacă nu are cultură. 1% din PIB trebuie să fie luat în calcul pentru cultură. Prima mea ţintă este cultura”, a spus Voicu

 

 

Mircea Banias face echipă în alegeri cu Remus Cernea şi Mădălin Voicu

http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-mircea-banias-face-echipa-in-alegeri-cu-remus-cernea-si-madalin-voicu-152973

 

Candidatul USL pentru Colegiul 4 Senat, actualul senator Mircea Banias, şi candidaţii USL ai Colegiilor 9 şi 10 la Camera Deputaţilor, Remus Cernea şi Mădălin Voicu, au organizat, ieri, o conferinţă de presă în cadrul căreia au vorbit despre apropiata campanie electorală.

 

„Sper ca aici, la Constanţa, să formăm o echipă bună. Vom merge pe stradă să vorbim cu cetăţenii şi să le ascultăm problemele. Îmi doresc ca, alături de Mircea Banias şi Mădălin Voicu, să identificăm problemele cu care se confruntă oamenii din colegiile noastre. Sper să avem aceleaşi valori şi interese comune”, a spus Remus Cernea.

 

El a mai adăugat că proiectele sale vizează în mod special teme de mediu care sunt priori-tare pe agenda de lucru a Uniunii Social Liberale.
La rândul său, senatorul Mircea Banias a menţionat că se bucură că face parte dintr-o echipă de valoare alături de care nici nu se gândeşte că nu va câştiga.
„Cred că USL va da majoritate noului Parlament şi stabilitate noului Guvern pentru a-şi putea duce la bun sfârşit programul de guvernare. Una dintre măsurile aflate pe masa de lucru a USL este reducerea TVA la alimente. Totodată, se are în vedere adoptarea legii prin care plajele să revină administraţiei publice locale”, a declarat Mircea Banias.
Vizavi de campania electorală care va începe vineri, el a spus că îşi doreşte o campanie civilizată, în cadrul căreia să poarte discuţii cu cetăţenii.
„Cred că cel mai bine este să discuţi cu cetăţenii şi să nu încerci să-i minţi. Este mult mai bine să vorbeşti cu ei şi să încerci să găseşti soluţii prin care să-i ajuţi”, a mai spus Banias.
În ceea ce priveşte contracandidaţii săi de pe Colegiul 4 Senat, Maria Stavrositu de la PP-DD şi Gigi Chiru de la ARD, Banias a precizat că cei doi nu reprezintă o preocupare pentru el şi că oamenii sunt cei care vor decide pe cine trimit în Parlament.
Tot în cadrul conferinţei de ieri, candidatul USL pentru Colegiul 10, Mădălin Voicu, a declarat că, personal, se va axa pe proiectele care privesc în mod special cultura.
„Pot să spun că sunt jumătate aristocrat, jumătate ţigan, dar pentru mine cultura reprezintă ceva aparte. Tocmai de aceea, cultura va fi ţinta mea principală în ceea ce priveşte municipiul Constanţa şi nu numai. Sunt onorat să candidez la Constanţa şi am venit aici ca un soldat să servesc nevoile acestui oraş”, a declarat Mădălin Voicu.

Senatorul Banias, de la scandalurile din P.D.L. pe lista fruntaşilor în U.S.L.

Observator de Constanta, 17 October 2012
Senatorul Banias, de la scandalurile din P.D.L. pe lista fruntaşilor în U.S.L.

Parlamentarul conservator constănţean a promovat 31 de propuneri legislative, dintre care cinci au devenit legi în acest mandat

Senatorul P.C., Mircea Banias, nu poate spune despre activitatea din ultimii aproape patru ani că a fost una lejeră. Din contră, a trecut prin diverse situaţii, unele deloc plăcute, însă poate afirma că mandatul este unul care se încheie cu rezultate bune, chiar dacă imaginea sa a fost, la un moment dat, şifonată de percheziţii şi citări la instanţe.

Este de notorietate faptul că senatorul Banias a fost implicat în scandalul „Dosarul Portul“, doar calitatea de parlamentar salvându-l de la o arestare preventivă. Mircea Banias, fost preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a P.D.L. Constanţa, a avut parte, de asemenea, de scandaluri nenumărate în interiorul formaţiunii, care au culminat cu pierderea alegerilor pentru şefia organizaţiei, principalul său adversar, Christian Gigi Chiru, fiind şi cel care îi va fi, la alegerile parlamentare programate să se desfăşoare în data de 9 decembrie, contracandidat pe Colegiul uninominal nr. 4. Aceleaşi neînţelegeri l-au îndepărtat pe Banias tot mai mult de activitatea organizaţiei, după alegerile pentru noua conducere, astfel încât, la începutul acestui an, mai exact în prima zi a sesiunii parlamentare, Mircea Banias a anunţat în plenul Senatului că îşi dă demisia din P.D.L. şi va activa ca parlamentar independent. Activitatea ca senator independent nu a fost de lungă durată, Banias fiind curtat de mai multe formaţiuni, însă acesta a ales Partidul Conservator, iar în scurt timp a devenit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Constanţa a partidului.

Mircea Banias nu a rămas în relaţii bune cu foştii colegi, drept exemplu fiind diversele atacuri ale democrat-liberalilor la adresa sa, iar ultima ispravă o reprezintă nominalizarea candidaturii lui Chiru pe acelaşi colegiu pentru care luptă şi senatorul.

Senator cu cinci legi

Dincolo de problemele politice cu care s-a confruntat, Mircea Banias se poate lăuda cu 31 de iniţiative legislative, dintre care cinci au devenit legi: Legea 425/2011 – Propunere legislativă privind cooperarea României cu Oficiul European de Poliţie (Europol), care a devenit Legea 55/19.03.2012, publicată în M.O. 185/22.03.2012, Legea 176/2010 – Proiect de lege privind înfiinţarea satului Culmea, judeţul Constanţa, prin reorganizarea oraşului Ovidiu, judeţul Constanţa, proiect care a devenit Legea 48/04.04.2011, publicată în M.O. 245/7.04.2011, precum şi Legea 683/2010 – proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 35/1990, privind Statutul personalului aeronautic din aviaţia militară a României, care a devenit Legea 139/5.07.2011, publicată în M.O. 510/19.07.2011. De asemenea, Legea 273/2009 – Propunere legislativă privind reparaţiile morale şi materiale pentru fostele cadre militare active, îndepărtate abuziv din armată după 23 august 1944, propunere devenită Legea 226/29.11.2011, publicată în M.O. 854/2.12.2011, şi Legea 703/2009 – propunere legislativă de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 88/1997, privind privatizarea societăţilor comerciale, care a devenit Legea 129/30.06.2010, publicată în M.O. 453/2.07.2010

De asemenea, parlamentarul mai are la activ zece declaraţii politice, ultima fiind un atac dur la adresa foştilor colegi din P.D.L. şi intitulată „P.D.L. face campanie electorală pe bani europeni“. Două întrebări din actualul mandat poartă semnătura senatorului Banias, precum şi trei interpelări.

Mircea Banias candidează pe listele U.S.L. pentru un nou mandat de senator, în Colegiul uninominal nr. 4(sursa: Observator de Constanta).

14 candidaţi USL, într-o echipă care face ceea ce promite

Arena Naţională a găzduit, aseară, lansarea candidaţilor USL în alegerile parlamentare din 9 decembrie. Dacă săptămâna trecută, la nivelul judeţului Constanţa, lista încă nu era definitivată, aseară, reprezentanţii USL Constanţa au prezentat cei 14 candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. În Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor va candida reprezentantul PNL, Gheorghe Dragomir. Tot un liberal va fi candidatul USL şi în Colegiul 2, în persoana actualului deputat Mihai Lupu. În Colegiul 3 actualul deputat Cristina Dumitrache va candida pentru un nou mandat. În Colegiul 4, Camera Deputaţilor PSD a propus un candidat nou, în persoana consilierului judeţean Radu Babuş, de la PSD. Colegiul 5 revine tot liberalilor, acolo Victor Manea sperând că va obţine 50% din voturile alegătorilor din Colegiu. În Colegiul 6 va candida actualul deputat Eduard Martin, care va candida pentru al treilea mandat de parlamentar. În Colegiul 7, în locul actualului deputat Matei Brătianu, care a renunţat la o nouă candidatură, îl regăsim pe actualul consilier judeţean Mircea Dobre. În Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor, Manuela Mitrea va candida şi ea pentru un nou mandat parlamentar. Colegiile 9 şi 10, unde în urmă cu o săptămână nu se stabiliseră încă persoanele care vor candida, au fost astăzi completate. Reprezentantul partidului verzilor, Remus Cernea, va candida pentru un mandat de parlamentar în Colegiul 9 din Constanţa. În Colegiul 10, la Constanţa, va candida actualul deputat Mădălin Voicu. Pentru cele patru colegii senatoriale din judeţul Constanţa candidaţii sunt, de fapt, actualii patru senatori care reprezintă Constanţa. Colegiul 1 senatorial – Puiu Haşotti, Colegiul 2 senatorial – Nicolae Moga, Colegiul 3 senatorial – Alexandru Mazăre şi Colegiul 4 senatorial – Mircea Banias. Prezent aseară la lansarea candidaţilor pe Arena Naţională, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că judeţul trebuie să se dezvolte şi să se realizeze tot ce nu s-a reuşit în anii de guvernare PDL: „Eu şi Radu Mazăre am făcut tot ce am promis şi sperăm ca pe 9 decembrie să instalăm un guvern legitim al USL, cu ajutorul căruia să dezvoltăm judeţul Constanţa. Avem garanţia alegerilor locale în care cetăţenii României, inclusiv cei din Constanţa, au făcut ca USL să câştige şi avem credinţa că toate programele pe care le-am făcut la nivelul judeţului Constanţa să le aplicăm şi la nivel naţional, după 9 decembrie, când vom câştiga alegerile”. Senatorul PSD Alexandru Mazăre consideră că, deşi USL este pe un trend ascendent, nimeni nu trebuie să considere că alegerile sunt deja câştigate: „Tratez cu seriozitate această campanie electorală. Este exact ca la facultate, când te pregăteşti să susţii un examen în faţa profesorului pentru a lua nota maximă. Este şi un gest de respect faţă de alegători. Trebuie să fim la fel de pregătiţi şi să venim în faţa alegătorilor noştri, să le expunem proiectele pe care le avem, pentru a le câştiga încrederea”. (sursa: Ziarul Telegraf)

Liderul de Opinie – 30 octombrie 2012

Start în alegerile parlamentare

Însoţiţi de Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare şi-au depus, ieri, dosarele la Biroul Electoral Judeţean Constanţa

» Construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri şi locuinţe pentru persoanele nevoiaşe sunt doar două dintre programele cu caracter social pe care parlamentarii USL de la malul mării doresc să le extindă la nivel naţional

» „Parlamentarii USL vor susţine tot ce înseamnă proiecte de infrastructură pentru Constanţa, proiectul trecerii acţiunilor Portului Constanţa la autorităţile locale, precum şi pe cel al şoselei de coastă“, a declarat senatorul Alexandru Mazăre

» Ecologistul Remus Cernea, candidat în Colegiul 9, îşi propune să implementeze la nivelul întregii ţări programul de împăduriri, derulat cu succes de Consiliul Judeţean Constanţa

» „De şapte ani, noi împădurim în judeţul Constanţa, avem pepiniere proprii; şi Romsilva taie pădurile, ca să se autogospodărească. Vom avea discuţii cu directorul Romsilva, să implementăm un program naţional, să nu se mai întâmple acest lucru“, a declarat Nicuşor Constantinescu

Formaţiunile politice au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare, programate pe 9 decembrie. Însoţiţi de Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele filialei judeţene a Partidului Social Democrat din Constanţa, candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare şi-au depus, ieri, dosarele la Biroul Electoral Judeţean Constanţa şi speră să obţină cât mai multe colegii la scrutinul din iarnă. Reamintim lista completă a candidaţilor de la Constanţa pentru cele două Camere ale Legislativului. Pentru Camera Deputaţilor: Colegiul 1 – Gheorghe Dragomir (PNL), Colegiul 2 – Mihai Lupu (PNL), Colegiul 3 – Cristina Dumitrache (PSD), Colegiul 4 – Radu Babuş (PSD), Colegiul 5 – Victor Manea (PNL), Colegiul 6 – Eduard Martin (PSD), Colegiul 7 – Mircea Titus Dobre (PSD), Colegiul 8 – Manuela Mitrea (PSD), Colegiul 9 – Remus Cernea (Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni), Colegiul 10 – Mădălin Voicu (PSD). Pentru Senat: Colegiul 1 – Puiu Haşotti (PNL), Colegiul 2 – Nicolae Moga (PSD), Colegiul 3 – Alexandru Mazăre (PSD), Colegiul 4 – Mircea Banias (PC). (sursa: Liderul de opinie)

USL candidati Start în alegerile parlamentare

U.S.L. vizează toate cele 14 mandate de parlamentar de Constanţa

Observator de Constanta – 30 octombrie 2012

Candidaţii Uniunii Social Liberale şi-au depus, ieri, candidaturile pentru alegerile din 9 decembrie

Liderii U.S.L. sunt conştienţi că urmează o perioadă grea şi o campanie dură, dar spun că au şanse reale să câştige toate mandatele

Candidaţii Uniunii Social Liberale şi-au depus, ieri, candidaturile pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie. Încrezători şi având speranţa că uniunea reprezintă soluţia problemelor pe care românii le au în această perioadă, candidaţii social-democraţi, liberali, conservatorul Mircea Banias, dar şi reprezentantul Partidului Verzilor, Remus Cernea, care va candida pentru un colegiul de deputaţi din judeţul Constanţa, şi-au depus documentaţia pentru participarea la alegerile din decembrie. Toate dosarele pregătite au fost conforme cu legislaţia, au precizat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Constanţa, niciunuia dintre cei care şi-au exprimat intenţia de a intra în competiţia parlamentarelor nefiindu-i respins dosarul. Au lipsit motivat de la evenimentul de depunere a candidaturilor senatorii Nicolae Moga (P.S.D.) şi Puiu Haşotti (P.N.L.), ambii fiind reţinuţi în Capitală cu chestiuni profesionale. Astfel, cele 14 propuneri ale U.S.L. Constanţa pentru parlamentare sunt: Colegiul 1 – Gheorghe Dragomir (P.N.L.), Colegiul 2 – Mihai Lupu (P.N.L.), Colegiul 3 – Cristina Dumitrache (P.S.D.), Colegiul 4 – Radu Babuş (P.S.D.), Colegiul 5 – Victor Manea (P.N.L.), Colegiul 6 – Eduard Martin (P.S.D.), Colegiul 7 – Mircea Titus Dobre (P.S.D.), Colegiul 8 – Manuela Mitrea (P.S.D.), Colegiul 9 – Remus Cernea (Mişcarea Verzilor-Democraţi Agrarieni), iar pe Colegiul 10 – Mădălin Voicu (P.S.D.). Pentru Senat, U.S.L. propune următorii candidaţi: Colegiul 1 – Puiu Haşotti (P.N.L.), Colegiul 2 – Nicolae Moga (P.S.D.), Colegiul 3 – Alexandru Mazăre (P.S.D.), Colegiul 4 – Mircea Banias (P.C.).(sursa: Observator de Constanta)

REPLICA – 11 februarie 2011

Mircea Banias, scos de sub urmarire: „Cei care au indraznit sa faca declaratii impotriva mea, sa se uite in oglinda”

Procurorii anticorupţie au decis trimiterea în judecată a lui Said Baaklini, a directorilor UCM Reşiţa Adrian Chebuţiu şi Adrian Coriolan Preda, precum şi a directorului de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Eugen Bogatu, în dosarul privind rambursarea de TVA de 60 de milioane de euro. Senatorul Mircea Banias a fost scos de sub urmărirea penală, potrivit procurorilor DNA. Iată şi fragmentul din comunicatul DNA, referitor la senator: „Faţă de învinuitul Banias Mircea Marius s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. Din probele administrate în cauză a rezultat că indiciile care au existat iniţial cu privire la săvârşirea infracţiunii menţionate au fost clarificate pe măsura aprofundării mijloacelor de probă, în sensul că afirmaţiile făcute de învinuit reprezentau de fapt simple opinii ale acestuia şi nu constituiau, în vreun fel, forme de intervenţie în favoarea inculpatului Said Baaklini”.

Senatorul Mircea Banias a declarat, referitor la scoaterea sa de sub urmărirea penală în dosarul Baaklini, că este o decizie firească. „Mai devreme sau mai târziu, ieşea adevărul la suprafaţă. Nu am avut nici o legătură cu speţa, nu îi cunoşteam pe Baaklini sau pe alţii. Eu, efectiv, am avut o discuţie telefonică doar cu domnul Ioan Bălan, la acea dată director general în Port. Mă întreba dacă solicitarea primită de a opri plecarea unei nave s-a mai întâmplat vreodată în port. Deci nici vorbă de intervenţie sau de altceva”, ne-a declarat Mircea Banias, care a adăugat că le mulţumeşte colegilor de la partid care i-au fost alături, iar celor care s-au grăbit să îi ceară demisia sau să nu creadă în nevinovăţia lui, le transmite: „Cei din partid care au îndrăznit să facă declaraţii împortiva mea, să se uite în oglindă”. „Astăzi (ieri-n.r.) este prima dată când, prin intermediul unui comunicat oficial, DNA rosteşte numele. Până acum, a fost pe surse, pe declaraţii de la proces. Mă bucur că s-a terminat toată povestea asta. Îmi văd în continuare de viaţa mea şi pot să spun că e regretabil că imaginea unui om poate fi în felul acesta târâtă într-o mizerie de către anumiţi oameni, fără să se gândească la prezumţia de nevinovăţie”, a mai declarat Banias. Senatorul a mai precizat că îşi menţine candidatura pe care a anunţat-o deja, în urmă cu mai multe luni, la preşedinţia Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, întrucât, susţine el, „de când sunt preşedinte al organizaţiei am câştigat patru mandate de parlamentar, alegerile europarlamentare, prezidenţialele. Sunt nişte realizări pe care nu cred că le au contracandidaţii mei, ca de exemplu domnul Paul Bârnză. Eu nu ştiu ce realizări electorale are dânsul, să le spună”.

Cuget Liber – 14 mai 2010

Senatorul Mircea Banias se implică în Strategia pentru Regiunea Dunării

Senatorul PDL Mircea Banias a participat în perioada 10-11 mai, în localitatea bulgară Ruse, la Conferinţa privind Strategia pentru Regiunea Dunării a Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat de presă, conferinţa a fost organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria, Primăria Municipiului Giurgiu şi Primăria Municipiului Ruse…citeste mai departe

Replica – 14 mai 2010

Banias, la Conferinta privind Strategia pentru Regiunea Dunarii

Senatorul PDL Mircea Banias a participat în perioada 10-11 mai a.c., în localitatea bulgară Ruse, la Conferinţa privind Strategia pentru Regiunea Dunării a Uniunii Europene. Conferinţa a fost organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria, Primăria municipiului Giurgiu şi Primăria municipiului Ruse. Conferinţa este cea de a patra dintr-o serie de evenimente organizate în cadrul elaborării Strategiei pentru Regiunea Dunării a Uniunii Europene şi oferă o platformă de discuţii pentru toate părţile interesate în elaborarea strategiei. Strategia Dunării va fi o strategie internă a Uniunii Europene, la care sunt invitate să participe şi statele terţe riverane şi care va respecta cele trei principii aplicate şi în cazul Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice (fără noi instituţii, fără noi fonduri, fără modificarea legislaţiei comunitare).

Cele trei domenii pe care se va axa Strategia sunt: conectivitatea (transport, energie, telecomunicaţii), protecţia mediului şi gestiunea apei, respectiv dezvoltarea socio-economică (cultură, educaţie, turism, dezvoltare rurală). Delegaţia Senatului României a fost reprezentată de senatorii Mircea Banias, Petru Filip, Trifon Belacurencu, Romeo-Florin Nicoară şi Sorin-Constantin Lazăr. În cadrul Conferinţei, senatorii români au prezentat principalele preocupări ale României legate de viitorul cooperării regionale, subliniind rolul noilor concepte şi instrumente ale Uniunii Europene stabilite de Tratatul de la Lisabona.

Cuget Liber – 28 aprilie 2010

Senatorul Banias încurajează procesul de revizuire a Constituţiei în formula propusă de Guvern

Senatorul PDL Mircea Banias a susţinut, ieri, în plenul Senatului, o declaraţie politică prin care încurajează proiectul de revizuire a Constituţiei, iniţiat de Guvern.

Potrivit democrat liberalului, intenţia proiectului de modificare a Constituţiei recent elaborat de Executiv dă curs, în primul rând, voinţei cetăţenilor de a avea un Parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari…citeste mai departe

Mircea Banias sustine Programul „Rabla” si pentru utilajele portuare

29.03mircea_ba

Democrat-liberalul este de părere că extinderea acestui program pentru utilajele portuare ar moderniza porturile constănţene şi ar sprijini industria de construcţii navale.

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a avut vineri, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Patronale „Operatorul Portuar”, dar şi cu reprezentanţi ai marilor companii de operare portuară din Portul Constanţa. La întâlnire a fost prezent şi directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Ioan Bălan. Întâlnirea a avut drept scop o mai bună informare a liderului PDL Constanţa în legătură cu problemele cu care se confruntă operatorii portuari în actuala perioadă de criză economică. Operatorii portuari s-au arătat încântaţi de iniţiativa senatorului PDL de Constanţa de a extinde Programul „Rabla” şi la utilajele portuare, apreciind că o asemenea măsură ar fi foarte bine primită în porturile constănţene. La rândul său, Mircea Banias a declarat că succesul Programului „Rabla” pentru autoturisme a inspirat deja extinderea programului pentru alte zone economice (cum ar fi agricultura, prin lansarea sa pentru tractoare). Democrat-liberalul a spus că un astfel de program este un motor pentru modernizare şi creştere economică, apreciind că înnoirea utilajelor portuare ar sprijini industria de construcţii navale şi ar contribui la modernizarea porturilor din judeţul Constanţa. „Porturile şi turismul pe litoral sunt cei doi mari stâlpi de susţinere economică a judeţului. Dacă vrem ca judeţul Constanţa să se dezvolte, vom sprijini aceste domenii. Eu, personal, voi pleda pentru extinderea Programului Rabla către utilajele portuare, fiindcă avem argumente puternice în acest sens. România începe să iasă din criză, iar asemenea măsuri ar ajuta şi mai mult”, a declarat preşedintele PDL Constanţa.

Observator – 29 martie 2010

Banias vrea sa introduca “Rabla” pentru utilajele portuare

„Ar moderniza porturile constantene si ar sprijini industria constructiilor navale”

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele PD-L Constanta, senatorul Mircea Banias, s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Patronale „Operatorul Portuar” si cu cei ai marilor companii de operare portuara din Portul Constanta.

Scopul discutiilor l-a costituit o mai buna informare a liderului PD-L Constanta in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta operatorii portuari in actuala perioada de criza economica. Potrivit unei informari a Biroului de presa al PD-L Constanta, de departe, cea mai importanta tema a fost aceea a intentiei de extindere a programului „Rabla” si la utilajele portuare, operatorii prezentand idei concrete despre continutul unui asemenea act normativ.

La randul sau, senatorul Banias a vorbit despre acest program extins si in Portul Constanta ca despre „un motor pentru modernizarea cresterii economice, apreciind ca un program <Rabla pentru utilaje portuare> ar sprijini industria de constructii navale si ar constribui la modernizarea porturilor din judetul Constanta”.

 

Replica – 29 martie 2010

Extinderea Programului Rabla, idee salutata de operatorii portuari

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, s-a întâlnit, vineri, cu cu reprezentanţi Asociaţiei Patronale Operatorul Portuar, dar şi cu reprezentanţi ai marilor companii de operare portuară din Portul Constanţa. La întâlnire a fost prezent şi directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Ioan Bălan. Întâlnirea a avut drept scop o mai bună informare a liderului PDL Constanţa în legătură cu problemele cu care se confruntă operatorii portuari în actuala perioadă de criză economică. În acest context, operatorii portuari au salutat iniţiativa senatorului PDL de Constanţa de a extinde Programul Rabla şi la utilajele portuare, apreciind că o asemenea măsură ar fi foarte bine primită în porturile constănţene. Operatorii portuari au prezentat de asemenea idei concrete despre conţinutul unui asemenea act normativ. La rândul său, senatorul PDL Mircea Banias a declarat că succesul Programului Rabla pentru autoturisme a inspirat deja extinderea programului pentru alte zone economice (cum ar fi agricultura, prin lansarea Programului Rabla pentru tractoare). El a spus că un astfel de program este un motor pentru modernizare şi creştere economică, apreciind că un Program Rabla pentru utilaje portuare ar sprijini industria de construcţii navale şi ar contribui la modernizarea porturilor din judeţul Constanţa.

 

Ziua de Constanta – 27 martie 2010

Mircea Banias, la reuniunea Comisiilor Adunarii UEO de la Bruxelles

banias_mircea_banias

În perioada 23 – 24 martie 2010, senatorul PDL Mircea Banias a participat la Bruxelles, la Reuniunea comună a Comisiilor Adunării Uniunii Europei Occidentale (UEO), Consiliului Permanent al UEO şi Comitetului Politic şi de Securitate al Uniunii Europene.

Banias a fost prezent la reuniune în calitate de membru titular al Comisiei pentru Apărare din cadrul Adunării UEO. Din componenţa delegaţiei României au mai făcut parte deputaţii Mihăiţă Calimente, Edler Andras Gyorgy, Florin Pâslaru şi Cornel Ştirbeţ. Întâlnirea a început cu o scurtă prezentare făcută de către Ambasadorul Carlos Fernandez-Arias Minuesa, reprezentantul permanent al Preşedinţiei Spaniei la UE. În prima zi a dezbaterilor, s-au purtat discuţii despre operaţiunile EUNAVFOR Atalanta, prin care Uniunea Europeană combate pirateria de pe coasta Somaliei, şi EUFOR Althea, desfăşurată pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei. De asemenea, parlamentarii au participat la discursul generalului David Leakey, director general al Statului Major Militar al Uniunii Europene, şi a lui Emmanuel Jacob, preşedintele Organizaţiei Europene a Asociaţiilor Militare, EUROMIL. Organizaţia EUROMIL cuprinde 35 de asociaţii naţionale militare şi sindicate din 25 de ţări şi promovează interesele socio-profesionale ale personalului militar de orice rang şi ale familiilor acestora.

În cea de-a doua zi a reuniunii, a avut loc discursul lui Claude-France Arnould, director al Direcţiei de Gestionare a Crizelor şi Planificare din cadrul Consiliului UE. Pe ordinea de zi a figurat şi o dezbatere cu subiectul „Afganistan şi opinia publică”, în prezenţa lui Stefanie Babst, asistent al secretarului general adjunct NATO, Departamentul pentru Diplomaţie Publică.

 

Replica – 27 martie 2010

Banias, la Reuniunea Comisiilor Adunarii UEO

În perioada 23-24 martie 2010, senatorul PDL Mircea Banias a participat, la Bruxelles, la Reuniunea comună a Comisiilor Adunării Uniunii Europei Occidentale (UEO) cu Consiliul Permanent al UEO şi cu Comitetului Politic şi de Securitate al Uniunii Europene. Banias a fost prezent la reuniune în calitate de membru titular al Comisiei pentru Apărare din cadrul Adunării UEO. Din componenţa delegaţiei României au mai făcut parte deputaţii Mihăiţă Calimente, Edler Andras Gyorgy, Florin Pâslaru şi Cornel Ştirbeţ. În prima zi a dezbaterilor, s-au purtat discuţii despre operaţiunile EUNAVFOR ATALANTA, prin care Uniunea Europeană combate pirateria de pe coasta Somaliei, şi EUFOR ALTHEA, desfăşurată pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei. De asemenea, parlamentarii au participat la audierea Generalului David Leakey, Director General al Statului Major Militar al Uniunii Europene, şi a lui Emmanuel Jacob, preşedintele Organizaţiei Europene a Asociaţiilor Militare, EUROMIL. Organizatia EUROMIL cuprinde 35 de asociaţii naţionale militare şi sindicate din 25 de ţări şi promovează interesele socio-profesionale ale personalului militar de orice rang şi ale familiilor acestora. În ce de-a doua zi a reuniunii, a avut loc audierea lui Claude-France Arnould, Director al Direcţiei de Gestionare a Crizelor şi Planificare din cadrul Consiliului UE. Pe ordinea de zi a figurat şi o dezbatere cu subiectul „Afganistan şi opinia publică”, în prezenţa lui Stefanie Babst, asistent al Secretarului General Adjunct NATO, Departamentul pentru Diplomaţie Publică.

 

Cuget Liber 1 februarie 2010

În noua sesiune parlamentară,

Banias intenţionează reluarea unui proiect de lege care să vină în sprijinul navigatorilor români

proiect

Senatorul democrat-liberal Mircea Banias, lider al Organizaţiei Judeţene a PD-L Constanţa, a declarat că priorităţile parlamentarilor pedelişti şi, implicit, ale sale în noua sesiune sunt legate de proiectele guvernamentale. Mircea Banias a menţionat la acest capitol Legea educaţiei, care va face obiectul unei dezbateri urgente, dat fiind faptul cel mai recent proiect al acestei legi a fost declarat neconstituţional, Ordonanţa 105, care abrogă celebra Ordonanţă 37 privind instituţiile deconcentrate care, de asemenea, trebuie modificată, pentru că include nişte capitole neconstituţionale, dar şi Legea pensiilor…citeste mai departe


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*