COMUNICATE DE PRESA

24.03.2017

Comunicat de presa

Va informam ca in data de 24.03.2017 s-a intrunit Biroul Politic Teritorial al ALDE Constanta, in ședința ordinara, la sediul partidului din B-dul. 1 Mai. Cu aceasta ocazie s-a hotarat, in unanimitate, ca întâlnirea de la hotelul Ibis, din data de 12.03.2017, despre care presa a relatat, a fost nestatutară și toate deciziile luate acolo sunt lovite de nulitate absoluta.

Tot in biroul politic de astazi au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, deciziile luate de Biroul Politic Local al ALDE Constanta, statutar convocat de președintele organizației, George Fulina, vizând sancționarea unor membri de partid.
In cadrul aceleiași ședințe a fost dezbătută situația partidului la nivel central. Concluzia care s-a desprins este ca actuala stare de fapt este de natura a aduce grave prejudicii de imagine unei formațiuni politice aflată la început de drum.

Solicitam conducerii centrale a ALDE sa-și asume rolul de garant al respectării statutului partidului și sa întreprindă demersuri in vederea convocării unui congres legal si statutar, la care membrii cu drept de vot sa se poată exprima liber, iar rezultatul sa fie unul care sa creeze premizele unui parcurs ascendent, in perspectiva viitoarelor confruntări electorale.

Președinte,
Deputat Mircea Banias

11 iunie 2010

Comunicat de presa

În cursul zilei de astăzi, 11 iunie a.c.,  senatorul  Mircea Banias a însoţit delegatia condusă de comisarul european pentru Politică Regională Johannes Hahn, în vizita pe care aceasta a efectuat-o în portul Constanţa. În cadrul discursului său, comisarul a subliniat importanţa pe care o are Portul Constanţa pentru Europa. Johannes Hahn este prezent la Constanţa cu prilejul Conferinţei de închidere a procesului de consultare publică referitoare la Strategia UE pentru Regiunea Dunării, organizată la Constanţa si Tulcea în perioada 9-11 iunie de Comisia Europeană, Ministerul de Externe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

COMUNICAT DE PRESĂ

Mircea Banias: Programul Rabla pentru utilaje portuare ar moderniza porturile constănțene și ar sprijini industria de construcții navale

Vineri, 26 martie 2010, ora 11.00, președintele PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Patronale Operatorul Portuar, dar și cu reprezentanți ai marilor companii de operare portuară din Portul Constanța. La întâlnire a fost prezent și directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Ioan Bălan.

Întâlnirea a avut drept scop o mai bună informare a liderului PDL Constanța în legătură cu problemele cu care se confruntă operatorii portuari în actuala perioadă de criză economică.

În acest context, operatorii portuari au salutat inițiativa senatorului PDL de Constanța de a extinde Programul Rabla și la utilajele portuare, apreciind că o asemenea măsură ar fi foarte bine primită în porturile constănțene. Operatorii portuari au prezentat de asemenea idei concrete despre conținutul unui asemenea act normativ.

La rândul său, senatorul PDL Mircea Banias a declarat că succesul Programului Rabla pentru autoturisme a inspirat deja extinderea programului pentru alte zone economice (cum ar fi agricultura, prin lansarea Programului Rabla pentru tractoare). El a spus că un astfel de program este un motor pentru modernizare și creștere economică, apreciind că un Program Rabla pentru utilaje portuare ar sprijini industria de construcții navale și ar contribui la modernizarea porturilor din județul Constanța.

“Porturile și turismul pe litoral sunt cei doi mari stâlpi de susținere economică a județului. Dacă vrem ca județul Constanța să se dezvolte, vom sprijini aceste domenii. Eu personal voi pleda pentru extinderea Programului Rabla către utilajele portuare, fiindcă avem argumente puternice în acest sens. România începe să iasă din criză, iar asemenea măsuri ar ajuta și mai mult”, a declarat președintele PDL Constanța.

26 martie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Senatorul Mircea Banias a participat la reuniunea Comisiilor Adunării Uniunii Europei Occidentale de la Bruxelles

În perioada 23-24 martie 2010, senatorul PDL Mircea Banias a participat, la Bruxelles, la Reuniunea comună a Comisiilor Adunării Uniunii Europei Occidentale (UEO) cu Consiliul Permanent al UEO şi cu Comitetului Politic şi de Securitate al Uniunii Europene. Dl. Banias a fost prezent la reuniune în calitate de membru titular al Comisiei pentru Apărare din cadrul Adunării UEO. Din componenţa delegaţiei României au mai făcut parte deputaţii Mihăiţă Calimente, Edler Andras Gyorgy, Florin Pâslaru şi Cornel Ştirbeţ.

Întâlnirea a început cu o scurtă prezentare făcută de către Ambasadorul Carlos Fernandez-Arias Minuesa, reprezentantul permanent al Preşedinţiei Spaniei la UE. În prima zi a dezbaterilor, s-au purtat discuţii despre operaţiunile EUNAVFOR ATALANTA, prin care Uniunea Europeană combate pirateria de pe coasta Somaliei, şi EUFOR ALTHEA, desfăşurată pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei. De asemenea, parlamentarii au participat la audierea Generalului David Leakey, Director General al Statului Major Militar al Uniunii Europene, şi a lui Emmanuel Jacob, preşedintele Organizaţiei Europene a Asociaţiilor Militare, EUROMIL. Organizatia EUROMIL cuprinde 35 de asociaţii naţionale militare şi sindicate din 25 de ţări şi promovează interesele socio-profesionale ale personalului militar de orice rang şi ale familiilor acestora.

În ce de-a doua zi a reuniunii, a avut loc audierea lui Claude-France Arnould, Director al Direcţiei de Gestionare a Crizelor şi Planificare din cadrul Consiliului UE. Pe ordinea de zi a figurat şi o dezbatere cu subiectul „Afganistan şi opinia publică”, în prezenţa lui Stefanie Babst, asistent al Secretarului General Adjunct NATO, Departamentul pentru Diplomaţie Publică.